Engelsk ligafotboll – lagen du vill se

Alla fotbollfans har väl någon gång drömt om att åka på fotbollsresa till London och se fotboll i världsklass live (Googla för mer om tips för att boka resa till London eller besök Resekatalogen). England och främst London är känt för sina storlag som Arsenal, Chelsea FC, Fulham FC, West Ham United, Crystal Palace FC, QPR, Millwall och Charlton FC. London är verkligen fotbollens huvudstad med flest proffesionella fotbollslag i världen. Den högsta divisionen i England är Premier League med 20 fotbollslag. Några av londonklubbarna som alltid haft stor rivalitet mellan sig är Arsenal, Chelsea och Tottenham. När det spelas londonderby mellan dessa lag är det alltid hög spänning. Här är kort information om de lag som spelar i Premier League.

Arsenal var det första av londonlagen som blev proffsklubb och spelar i Premier League. Arsenals hemmaarenan är Emirates Stadium som tar strax över 60.000 åskådare i norra London vid. Det är flygbolaget Emirates som helsponsrar Arsenal och har köpt sitt namn på både arenan och lagets tröjor.

Chelsea FC är från de sydvästra delarna av London med sin hemmaplan på Stamford Bridge. Chelsea ägs av Roman Abramovitj, en rysk miljardär.

Fulham spelar hemma på Craven Cottage som ligger direkt vid Themsens strand vid Fulham, Bishops Park i Londons sydvästra delar.  Fulham är Londons äldsta fotbollsklubb.

På White Hart Lane i norra delen av London, allmänt känd i supporterkretsar som The Lane, spelar Tottenham Hotspurs FC sina hemmamatcher.

Det femte storlaget från  östra London, east end, är West Ham United med bla tidigare storspelaren Frank Lampard. West Ham spelar på arenan Boleyn Ground som har en kapacitet på ca 35000 åskådare.